PUCHÍN I LA RESTINGALa Restinga és una associació sense ànims de lucre ubicada a Iquitos, Perú, que s'encarrega de formar i educar nenes, nens i adolescents en situació de risc. 
Des de que nasqué l'any 1996, s'ha preocupat de dur a terme propostes educatives orientades a donar eines i protegir als nens en un entorn molt difícil . 

 A la ciutat d'Iquitos hi ha molts nens i nenes, els anomenats "piranyes",   que viuen al carrer sense cap protecció . Inicialment la tasca de la Restinga va anar encaminada a donar una via de sortida a aquests nens.

Amb el temps els diversos aprenentatges que es donen lloc a la Restinga han anat evolucionant, passant a ser cada cop més integrals, fent ús de l'art, la comunicació, l'esport i el joc per aconseguir els seus objectius. 

Actualment treballa amb grups d'adolescents i busca que la seva tasca no es quedi tan sols a la Restinga, també assumeix una intervenció en el context familiar, comunal, social, polític i espiritual, sense que això vulgui dir religiós.

Amb els anys han aconseguit que moltes nenes i nens en situació de risc i amb poques expectatives esdevinguessin persones amb un ric creixement personal. 

Alguns d'aquests nens i nenes han acabant formant part d'aquesta gran família que és la Restinga, i  ara, ja adolescents o joves, han esdevingut formadors que ajuden altres nens de la seva comunitat a sentir-se persones amb dret a la felicitat. 

Tot un exemple que espero que no deixi mai de créixer.

PuchínProjecte d'identitat amazònicaProjecte de disseny de moda i llibertat